Tort de ciocolata cu toping de After Eight

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Saptamana trecuta pe 1 Noiembrie mi-am sarbatorit ziua de nastere, ocazie cu care m-am intrecut pe mine mesterind un tort cu care sa-mi impresionez invitatii. Daca farfuriile au ramas goale dupa ce i-am servit pe toti cu tort, pe semne ca mi-a iesit figura. Am incercat s-o tin cat mai simplu, insa cu toate aceste eforturi, in final am explorat, combinat si a iesit mai complex decat am gandit tot procesul, cu cel putin o saptamana inainte.

Cand eram copii, mami ne pregatea intotdeauna tortul cand ne sarbatoream ziua de nastere si de fiecare data era din ce in ce mai upgradat, mai complex, mai bun, mai frumos decorat, cred ca am mostenit de la ea darul de a creea, reinventa si mereu sa adaug ceva nou aceleiasi retete. Ca sa retraim acele momente din copilarie, am ales sa decorez tortul cu mama mea, just like old times. Am supravegheat-o indeaproape, asa cum faceam si cand eram copii, si am lasat-o sa se joace cu decorul final ca sa-si lase si ea amprementa asupra tortului meu. La final ne-am privit amandoua opera cu satisfactie.
Oricat am intors lucrurile pe toate fetele, si oricat m-am gandit ce ingrediente inedite si combinatii nemaintalnite sa folosesc, am ajuns in final la concluzia ca tortul de ciocolata este cel mai festiv, mai impunator si mai potrivit pentru o aniversare. Mi-au iesit exact clasicul numar de felii, respectiv 12 si mi-au ajuns la fix, daca nu mai pun la socoteala faptul ca as mai fi poftit cateva felii si dupa trei zile.

Am pregatit cu o zi inainte de eveniment toate cele insirate mai jos, pastrand pentru ultima zi decorul final cu A8.

Savurati deliciul ciocalatii negre si a celei After Eight a carei combinatie va da o nota de eleganta si finete tortului. Va las in compania ei pana saptamana viitoare cand voi reveni cu o alta reteta de tort pentru a doua tura de musafiri din weekendul ce urmeaza.

Aici mi-am infipt coltii de … metal.

 

7 Comments

  1. La multi ani Daciana!!! Un mic sfat..m-am uitat fugitiv peste ingrediente si parerea mea e ca ai pus foarte mult zahar in crema de mascarpone.. eu pun 1-2 linguri atat. Va fi dulce din cauza ca frisca e dulce deva. Incearca si sai sa te convingi:)

    Reply
  2. Multumesc Bianca. De obicei nu folosesc mult zahar ca nu prea agreez zaharul, unde se poate si cat se poate, il evit. Aici fiind 430 gr mascarpone si frisca peste 300 grame, am zis sa pun macar 125 grame zahar dar o sa incerc sa pun si mai putin. Multumesc pentru sfat ;). Pupici.

    Reply

Leave a Comment.