Tort de ananas cu cardamon

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+
Chiar daca eu am pregatit tortul cu ananas si cardamon de Paste, acest minunat si aromat tort, se poate pregati cu orice ocazie. Blatul e usor zemos, moale, fructat, usor crocant de la fulgii de migdale si merge perfect cu glazura din crema de branza. Este cea mai simpla crema/ glazura folosita ever la un tort, fara batai de cap, fara zahar, fara emotii ca se scurge si tare tare gustoasa.
Despre Cardamon, Stiati ca… se poate folosi in mancaruri dulci, dar si in cele usor sarate pentru a le oferi un gust picant? In tarile arabe, cafeaua este aromatizata cu cardamon si crema de lapte, fiind considerat cu semn de ospitalitate. In tarile scandinave, aproape toate preparatele dulci de patiserie contin cardamon, fiind echivalentul scortisoarei. Se foloseste in supe, carne de pui, orez, pireuri, pateuri, fripturi, salate de fructe si pentru prepararea sosului curry, servit alaturi de pui si garnituri din legume, in bucataria indiana si nord-africana.
Cat despre proprietatile sale curative, se spune ca amelioreaza diverse probleme digestive si boli ale stomacului. Este un remediu potrivit in cazul indigestiei, al astmului si bronsitei. Se poate folosi pentru a scapa de respiratia urat mirositoare, curatarea dintilor sau pentru tratarea problemelor gingiei.
Sursa: Enciclopedia Aromelor – Revista Femeia.
Acestea au fost ouale mele vopsite:
Have a slice of pineapple & cardamon cake!

3 Comments

Leave a Comment.