Tarta din cartofi dulci cu rucola si seminte de pin

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Inca o tarta, inca o leguma colorata de toamna. Cum spuneam in postarea precedenta, toamna abunda de legume si fructe parfumate. Nu aveam cum sa ratez cartofii dulci, i-am asteptat din vara, pandeam pe la toate supermarketurile si abia acum am inceput sa-i zaresc, si imediat am trecut la utilizarea lor in preparate. Insist sa incercati includerea cartofilor dulci in preparate, sunt incomparabil mai gustoase si mai sanatoase decat cartofii albi.
Revenind la mini-rubrica Stiati ca… pe care am neglijat-o putin in ultima vreme, am aflat ca sunt bogati in antioxidanti, sunt sursa excelenta de carbohidrati pentru diabetici deoarece ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. Deoarece contin fibre digestive, ajuta la constipatie si previn aparitia cancerului de colon. Una peste alta este bogata intr-o serie intreaga de vitamine si minerale, acid folic, vitamina C, calciu, fier. Nu v-am convins inca?

 Inspirat partial de Good Food.

1 Comments

  1. adnia 9 noiembrie 2013, 22:20
    aaaa…apetisant! si combinatia la fel!

    Cosmin 18 noiembrie 2013, 20:49
    Arata cu adevarat ciudata toata treaba, ma gandesc daca e tocmai dulce avand in vedere ingredientele, si nu ma refer la cartofi, insa arata bine delicios si putin special, cu adevarat unic.

    Daciana 19 noiembrie 2013, 10:26
    Cosmin, nu e tocmai ciudata ci mai degraba mai altfel, dar gustoasa, asta pot sa garantez ;). Si nu e dulce, e moale si merge tare bine cu branza si cu semintele de pin.

    Anonim 23 noiembrie 2013, 00:32
    ….. ce alt tip de branza as putea folosi? nu ma impac deloc cu branza de capra :)

    Daciana 25 noiembrie 2013, 09:36
    Se poate folosi feta, branza de vaci sau orice tip de branza cremoasa, dar feta ar fi cea mai potrivita. Spor! ;)

    Reply

Leave a Comment.