Tarta cu mozzarella, rosii cherry si chives

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Printre alte bunatati cu care mi-am rasfatat musafirii de ziua mea, a fost si o tarta sarata cu aluat din cascaval cu foarte putine ingrediente dar extrem de gustoasa si rapida. Deasupra se pot presara diverse combinatii de carne si legume precum ton, sardine, masline, ceapa, rosii cherry cu busuioc sau chives si chiar seminte de dovleac. Este usoara si necesita timp scurt de preparare, iar ingredientele sunt alese pe gustul fiecaruia.
Pentru data urmatoare mi-am propus sa incerc si cu rucola. Cred ca ar merge foarte bine si cu gorgonzola…
De rubrica Stiati ca… v-a fost dor? Ei bine, azi o scurta poveste despre chives: sunt cultivate pentru frunzele lor cu intrebuintari culinare ca si aromatizant in supe, clatite, in preparatele cu peste si in sandwich-uri. Seamana la gust cu ceapa cu care de altfel se si inrudeste.
Proprietatile sale medicinale sunt similare usturoiului dar intr-o masura mai mica, motiv pentru care uzul lor medicinal este mai redus. Are efecte benefice pentru sistemul circulator si proprietati antiseptice.
Avand ingredientele de baza la indemana: unt, cascaval, oua, faina, sare, praf de copt, treaba merge ca si unsa, iar restul ingredientelor le stabiliti pe moment.

Sa aveti pofta!

5 Comments

Leave a Comment.