Tarta cu dovleac si nuci pecan

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Toamna s-a instalat deja comoda in vietilor noastre, mandra sa ne ofere din bogatiile ei, fructe si legume de sezon. Dovleacul, merele crocante, perele, strugurii si cartofii dulci imi plac cel mai mult din paleta colorata de arome tomnatice. Nu puteam lasa sa treaca toamna fara sa ma infrupt din bunatatile ei. Toamna imi aduce nu doar bucurii culinare dar si personale caci imi sarbatoresc ziua de nastere, prilej de gateala pentru invitati. Din pacate anul acesta nu am apucat sa fac poze tortului, dar promit sa fac un remember cat de curand.
Concomitent cu acest eveniment, la invitatia celor de la Mixtopia, am raspuns cu o mini-autobiografie si  o tarta gustoasa de toamna dedicata lor in care am avut grija sa cuprind cat mai multe din mirodeniile mele, incununand toate acestea cu gustul divin al bostanului placintar.
Este imperios necesar ca macar o data pe an sa pregatiti o tarta cu dovleac. Daca v-ati saturat de clasicele pumpkin cheesecake, alegeti o varianta de tarta spicy cu nuci pecan, sau fistic, caju sau nuci romanesti. Ca sa punctez acest desert minunat, l-am parfumat cu esenta de bergamota. Daca nu sunteti amatori de bergamota, combinatia poate parea ciudata, deci ramane un adaos optional. N-as vrea sa va conturb prea mult papilele gustative.

Have an autumn pumpkin tart!

1 Comments

  1. adnia 4 noiembrie 2013, 22:41
    ehehe, dovleacul are ceva cu mine…si eu cu el, ca nu ne putem deslipi unul de altul:)) asa ca, reteta ta a venit la fix!

    Daciana 5 noiembrie 2013, 13:14
    daria, ma bucur ca ti-am picat la fix ;). pofta mare la tarta :).

    Mihaela Mihalache 5 noiembrie 2013, 09:34
    sunt convinsa ca e dementiala aceasta tarta

    Daciana 5 noiembrie 2013, 13:15
    Poti sa si incerci sa te convingi, Mihaela ;)

    Diana 5 noiembrie 2013, 13:07
    Ooooo, cum ma tentezi tu pe mine, Daciana. Ador nucile pecan si trebuie sa recunosc ca aceasta combinatie ma inspira. O zi frumoasa, draga mea! <3

    Daciana 5 noiembrie 2013, 13:15
    Diana, am avut o presimtire ca tarta asta va fi placuta mult :)

    Mimmi 5 noiembrie 2013, 19:17
    mm ce bine arata si ce aromata trebuie sa fi fost !
    O zi buna !

    Laura @ Transylvanian Kitchen 8 noiembrie 2013, 21:53
    Zilele acestea dovleacul e vedeta! Arata apetisant!

    Reply

Leave a Comment.