Supa-crema de linte rosie condimentata

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Dupa atata dulce, a venit timpul sa ne echilibram silueta dar si gusturile si sa trecem la ceva mai usor: supa-crema de linte cu condimente variate, cate putin din fiecare.
Lintea rosie am descoperit-o recent si cand am pus ochii pe ea nu credeam ca ma va incanta vreodata pentru ca nu ma dau in vant dupa legumele pastaioase, gen mazare si fasole. Consumand, am constatat nu doar ca are un gust bun dar ca, e clar mai buna decat mazarea si mai ales ca se fierbe foarte repede. Pentru diversificarea alimentatiei si avand atat de putine optiuni acum cand toate alimentele contin substante chimice, cand rosiile si merele nu mai sunt demult legumele si fructele nutritive si sanatoase de alta data, lintea este cu certitudine o varianta pentru amiaza sau pentru o cina usoara, almost calories-free.

Despre Linte, Stiati ca… este catalogata ca si aliment de grad A datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteina si continutului extrem de scazut de grasimi? Nu contine colesterol si are un aport caloric de cca 110-160 kcal/100 g, in functie de varietatea preparata si modul de preparare. In prezent, lintea este utilizata extensiv la scara globala, fiind preferata de populatia asiatica si mediteraneeana, precum si de catre vegetarieni.
Have a nice spicy red lentil soup!

1 Comments

Leave a Comment.