Sufleu de dovlecei

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Cele mai reusite preparate se fac cu drag, daruire si inspiratie de moment. De cele mai dese ori cand am doi dovlecei, primul gand e sa le pregatesc intr-un sufleu. Imi place tare sufleul in orice combinatie posibila. Apoi deschid frigiderul si compun in functie de ce ingrediente am potrivite pentru preparatul respectiv. A fost cel mai reusit sufleu pe care l-am compus vreodata si extrem de rapid realizabil. Treaba mai anevoioasa (poate) e curatatul si razuitul dovleceilor dupa care se storc bine de tot, in rest se petrec repede lucrurile. Bineinteles, si acest preparat este baby friendly, usor adaptabil si in functie de alergii, respectiv in locul branzei de vaci se poate adauga tofu. Din pacate nu va avea aceeasi textura pufoasa dar e gustoasa oricum.

Ingrediente:

- 1 dovlecel mediu, ras si stors de apa;

- 2 galbenusuri;

- 3 linguri pline de branza de vaca de calitate;

- 2-3 linguri de faina;

- un praf de sare;

- putin parmezan pentru presarat;

- putin cimbru;

- 2 ramekin unse cu unt.

Mod de preparare:

1. Dovlecelul ras si stors bine se amesteca cu galbenusurile.

2. Se adauga branza de vaca si se amesteca bine.

3. Se pune in compozitie si faina, sarea si cimbrul.

4. Dupa omogenizare se pun in ramekinuri bine unse cu unt si se presara cu parmezan.

5. Se introduce in cuptorul incins la 190 de grade pentru 35-40 minute.

Leave a Comment.