Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Facusem demult o pasiune declarata pentru Stollen, imi plac combinatiile de fructe confiate cu aluatul dulce si aromat al cozonacului nemtesc, m-a vrajit din prima clipa. Incredibil de gustos este cu branza de vaci, prune uscate si stafide, presarata la final cu zahar pudra cu aroma de vanilie si scortisoara. De ceva vreme, Lidl ne ademeneste cu variate arome de Stollen si pentru ca nu sunt adepta dulciurilor industrializate, mi-am luat inima in dinti si am copt propriul meu Stollen, aromat asa cum imi place mie, condimentat putin cu scortisoara, partial din faina integrala si imi place nespus de mult ca nu trebuie dospita neaparat ci se poate coace si cu praf de copt, sau cel putin cozonacul meu nemtesc de asta a avut parte si nu s-a plans nimeni de el, din contra. Daca nu as fi fost la prima experienta cu Stollen, cu certitudine incercam sa inlocuiesc praful de copt cu bicarbonat de sodiu, despre care déjà stim cate beneficii are, data viitoare ma incumet si lansez si un cozonac nemtesc cu bicarbonat ca sa o bifez si pe asta.
Despre Stollen se spune ca este un tort cu fructe confiate, nuci, martipan si mirodenii, presarat cu unt topit si mult zahar pudra aromat. Este un fel de paine indulcita, care desi in interior are o cantitate destul de redusa de zahar, pe exterior este presarata din belsug cu zahar pudra, acesta contribuind de fapt la indulcirea painii. Fructele confiate se pot tine in rom, coniac sau sirop de anason pentru un plus de aroma.

Leave a Comment.