Spuma de dovleac copt cu nuci si stafide

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Ultimate dessert sau toamna parfumata intr-un pahar, asa as denumi acest preparat… bogat in nutrienti, vitamine si minerale. Dovleacul este o leguma de toamna extrem de valoroasa de care merita sa profitam in acest anotimp. Noroc ca se prelungeste sezonul lui si o parte din iarna…, asa ca nu e tarziu sa il prepari nici azi. Trebuie doar sa faci o vizita in piata, sa pui la copt dovleacul si ai un blender la dispozitie. Exista multiple combinatii ce se pot prepara cu dovleac copt, cum ar fi paine cu dovleac, briose sau chec cu dovleac, rulada sau tort, terci de ovaz, cheesecake, precum si aceasta minunata spuma cu nuci si stafide. Partea cu frisca este optionala si decorativa, se poate exclude sau se poate inlocui cu crema de cocos, crema din caju sau iaurt din soia. Dovleacul se coace la cuptor, iar apoi se da prin blender pentru a obtine o textura cremoasa. In procesul de blenduire se poate adauga frisca, insa se poate foarte bine si fara. Exceptand partea de coacere a dovleacului, care la mine in general dureaza minim o ora la 190 de grade Celsius, pregatirea spumei in sine dureaza 5-7 minute, depinde de viteza blenderului. Este un preparat consumabil atat la mic dejun cat si ca desert sau gustare. Se poate indulci cu sirop din curmale, cu sirop de agave sau de artar sau cu miere.

Cantitatea ingredientelor folosite sunt pentru o portie.

Have a cup of pumpkin dessert.

Leave a Comment.