Spaghete integrale cu sos special de leurda

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+
In sfarsit am gasit leurda in piata, am si luat destul de mult, mai mult decat era cazul caci o saptamana numai leurda am mancat! Are o aroma extrem de puternica, m-a surprins foarte tare caci este pentru prima oara cand gatesc leurda. Cantitatea pe care am luat-o fiind destul de mare, zic eu, mai bine de o jumatate de kilogram, am folosit-o in doua preparate: sosul pentru spaghetti aici de fata si un alt sos pregatit in acelasi mod ca si spanacul, expectand usturoiul care nu-si avea locul si rostul.
Trimit cu mare drag acest sos delicios de leurda pregatit cu spaghette, Magdei de la Cat’s Kitchen pentru Provocarea Dulce Romanie din luna aprilie.
Despre leurda am aflat ca datorita continutului ridicat de uleiuri esentiale, imbunatateste digestia si reduce presiunea sangelui. Frunzele tinere, culese inainte de inflorire, pot fi folosite la salate sau la sandwichuri, sosuri si in supa. Se potriveste foarte bine cu branza de vaci.
Atentie: pentru a evita confuzia dintre frunzele de leurda si cele de lacrimioara, care sunt otravitoare, asigurati-va ca frunzele pe care le culegeti au miros de usturoi sau recoltati leurda numai primavara devreme, inainte de aparitia lacramioarelor.

Sursa: Plante Aromatice, de Andrea Rausch si Brigitte Lotz
Traiasca leurda, traiasca primavara!

4 Comments

  1. O minunatie de preparat !! Ador pastele la fel de mult ca si leurda , deci , ptr mine e combinatia perfecta !!!
    Ma bucur enorm ca te-am provocat si te-am facut sa incerci leurda , e o grozavie plina de vitamine !!! <3 ;)
    Multumesc ptr participarea la provocare !!

    Reply

Leave a Comment.