Salata exotica de quinoa cu avocado si mango

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+
O salata refreshing, cu incantatoare miresme, mai proaspata ca primavara. Cred ca as fi putut foarte bine s-o denumesc Salata Primavera si Exotica in acelasi timp pentru ca include ingrediente exotice precum avocado, mango, quinoa si baby salad. Wonderful! As putea sa traiesc cel putin 100 de zile numai cu salata, daca toate ar cuprinde ingrediente hranitoare, diversificate si unde mai pui ca sunt extrem de usoare de preparat. Arunci intr-un bol tot ce-ti trece prin cap si tot ce ai prin camara/frigider, si cu putina imaginatie poti obtine o salata creativa, apetisanta si savuroasa.
Despre Quinoa v-am mai povestit cate putin cand am pregatit prima reteta cu acest ingredient. Pot sa mai adaug doar ca poate fi folosita intr-o sumedenie de combinatii: in afara de baton de cereale sau energy bar, se potriveste foarte bine si in salate, budinci, in loc de orez sau cus-cus, ca si garnitura langa legume sau carne si se pot face chiar si chiftelute din quinoa. Simplul motiv pentru care va recomand sa consumati quinoa este pentru ca aceasta contine vitamine precum, vitamina B6, zinc, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si vitamina B9. Si daca nu am reusit sa va conving dupa toate aceste argumente, haideti sa va descriu o salata minunata in care vedeta este quinoa. La finalul retetei, va asteapta inca o surpriza.
Si surpriza: din jumatatea de avocado ramasa si inca una intreaga am facut o crema de avocado in care am adaugat si quinoa, apoi lime, chili, sare si piper. Ei? Nu va spuneam ca putem face o sumedenie de combinatii cu quinoa?
DSC_5099
Have a Spring Quinoa Salad!

4 Comments

Leave a Comment.