Salata cu rosii, quinoa si sfecla

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Dupa cum va promisesem, am revenit cu o noua reteta compusa din ingrediente alcaline dupa dieta recomandata in Eating the Alkaline Way, si anume o salata usoara cu sfecla, usturoi, quinoa, feta si rosii.

Daca tot e sezonul rosiilor, si Diana ne invita la Provocarea Dulce Romanie cu retete din rosii, m-am conformat si am profitat sa aleg o salata preparata dupa indicatiile din cartea mai sus mentionata. Rosiile au fost culese din gradina familiei, iar aici nu pot decat sa adaug ca aroma lor este imbatabila si sunt nespus de incantata de faptul ca le pot savura zi de zi.
Trebuie sa specific faptul ca la detaliile privind modul de preparare, voi explica atat modalitatea descrisa  in reteta cat si felul in care am pregatit eu salata. Am deviat usor in primul rand pentru ca nu am avut pe stoc decat quinoa expandata ceea ce a schimbat usor datele problemei. Si daca tot am testat, ma simt datoare sa si recomand cum este mai potrivit sa fie pregatita, respectiv cu quinoa simpla, nefiarta, neexpandata, caci este mult mai gustoasa. Ori puteti folosi si meiul caci este cam aceeasi mancare de peste. Apropo, dieta alcalina recomanda consumarea a doar doua cereale, respectiv quinoa a.k.a. pe la noi meiul si hrisca. Vor urma in urmatoarele postari si retete in care am folosit hrisca ca si ingredient principal si inlocuitor al fainii albe.
Enjoy the alkaline way!

2 Comments

  1. Cu rosii si cu feta! Si colorata! Cu salata asta m-ai cucerit, Daciana. Iti multumesc ca te-ai gandit la mine si ai trimis frumusetea asta la provocare ;) Te pup

    Reply

Leave a Comment.