Risotto de rosii cu tofu grill

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Si uite asa am ajuns cu succes la al 4-lea sortiment de risotto preparat (cu ciuperci, cu spanac, cu leurda si acum cu rosii), toate au avut acelasi succes rasunator si am hotarat ca orez simplu nu voi mai gati cata vreme pot sa prepar risotto cu unt si parmezan, nu mai e loc de orez fiert pur si simplu pentru ca este incomensurabil si incontestabil mai gustos, mai aromat, mai consistent si evident mai condimentat.
Dintre tehnicile de preparare ale unui risotto, cel mai mult mi-a placut cel descris de Andra. In linii mari, am respectat pasii enumerati la descrierea retetei de risotto cu ciuperci si leurda.
Am constatat cu tristete ca in restaurantele de la noi, bucatarii nu prea stiu sau cel putin nu respecta reteta originala si se gasesc sa denumeasca risotto, un orez fiert in apa multa, ceea ce mi se pare total eronat pentru ca te astepti sa mananci exact ceea ce scrie, pe cand in realitate ii platesti doar pretul piperat dar preparatul nu se aseamana nici pe departe cu denumirea.

Dar sa revenim la reteta de fata. Cu mandrie afirm ca tofu, a fost cireasa de pe tort, ad literam, caci se afla exact in varful preparatului, unde isi merita de altfel locul pentru ca tofu grill este absolut genial si incredibil de gustos, pot sa confirme aici un neiubitor de soia cum este sotul meu care a fost deosebit de incantat de aroma branzei tofu.
Si pentru ca am tot promis ca voi reveni la preparate la pahar, am gasit extrem de potrivit sa consum si sa prezint acest preparat in pahar. Nemaiponenit de bun a fost! Merita incercat, desi procesul de pregatire pare mai durabil, chiar nu este, adica nu va ia mai mult timp decat sa preparati niste cartofi pireu cu snitel si va asigur ca este cel putin la fel de consistent, insa cu certitudine mai gustos.

Dar ca sa nu va mai tin in suspans trec repejor la descrierea retetei in cea mai scurta dar in acelasi timp concisa forma posibila:

1 Comments

  1. adnia 1 decembrie 2013, 19:09
    ce frumos ai prezentat reteta! aprecie tare mult retetele tale sanatoase, sa stii! <3

    Daciana 2 decembrie 2013, 09:23
    Multumesc Daria, ma bucur ca esti prin zona si ca apreciezi postarile mele ;). Te mai astept, luna aceasta mai am cateva surprize ;)

    Andra 17 decembrie 2013, 18:20
    My dear,
    ce frumos e risotto-ul tau cu rosii!
    Ma bucur ca ti-au fost de folos indicatiile mele, te pup fata draga! :*

    Daciana 18 decembrie 2013, 09:16
    Andra, ma bucur ca “ai pasit” pe la mine si te mai asptept. Retetele tale sunt o incantare, deci o sa le mai vizitez ;).

    Reply

Leave a Comment.