Pavlova cu merisoare si salvie

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Desi pavlova am pregatit-o de mai demult, merisoarele se vor gasi in curand prin piete si merita folosite intr-un desert dulce dulce pentru excelenta combinatie de acrisor cu dulce. Eu le-am avut de anul trecut, le-am decongelat si am devorat instant delicioasa pavlova, in timp record ramasese doar o singura felie pe care am decis s-o pastram pe a doua zi ca sa mai putem savura pentru cateva secunde bunatate de desert.

Am facut un mic research inainte sa ma apuc de copt pavlova, pe cat de multe varietati si combinatii, pe atat de multe posibilitati de a coace bezeaua. Aprofundand studiul, m-am oprit la cel facut de Catalina. Este foarte explicit, mi s-au potrivit si cantitatile ingredientelor folosite, mi-a placut si combinatia folosita de ea cu ricotta si seminte de pin, desi eu am folosit alte ingrediente. Am respectat principiul de baza al formarii bezelei, exceptand dimensiunea pentru ca eu am preferat o singura forma. Cu forma si timpul de coacere este iarasi o alta poveste, depinde de cat de inalta se formeaza bezeaua in tava si de marimea acesteia. Cu toate ca sugestia Catalinei a fost sa nu se deschida cuptorul dupa coacere pentru racire, eu am intredeschis cuptorul mai ales ca forma bezelei mele a fost destul de subtire si riscam sa se usuce prea tare. Mi-ar fi placut sa fie mai inalta dar pentru data viitoare deja stiu ce forma ii voi da bezelei si ce crema si topping voi folosi. Ma gandesc la o combinatie mai neobisnuita, of course,  caci pavlova clar a trecut pe lista preferintelor culinare.

 Have a cranberry & sage pavlova!

 

 

1 Comments

Leave a Comment.