Paste Nadalini cu seminte, parmezan si sos pesto

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+
Dupa dezmatul culinar de sarbatori, incercam sa ne orientam catre preparate usoare, fara carne preferabil, in care predomina legumele, fructele si pastele. Am pastrat aceste paste pe care le-am cumparat din Italia, in mod special pentru a le consuma in pragul sau dupa sarbatori, dupa asaltul de sarmale, carnati si dulciuri pe mese, pe care din fericire in mare parte doar le-am privit ce-i drept. Dupa excese este indicata o cura de dezintoxicare sau macar detasare o vreme de la gretosagurile cu care ne-am infruptat timp de vreo doua saptamani. Mi-au placut enorm modelele cu specific de sezon iernatic si le-am gasit potrivite pentru a fi consumate acum, ca doar la vara nu mai aveau niciun farmec. Asortate cu sos pesto si parmezan, merg perfect si vin la timp dupa excesul de proteine ingurgitate de sarbatori.

Cu aceasta reteta light, va urez bunvenit in 2013 si va doresc un An Nou Fericit, Prosper si … relaxant, de ce nu, ca daca tot suntem in secolul vitezei, al agitatiei si al stresului la maxim, poate n-ar strica si un pic de relaxare si cumpatare.
Cu aceste paste, am ajuns la postarea cu numarul 50, azi 4 Ianuarie. Nu-i un progres fantastic intr-un an de zile, insa pentru un mini-blogger care are foarte putin timp liber pentru arta culinara, este binisor. Si daca tot e aniversare, se anunta in curand si un concurs pe blog pentru iubitorii bucatariei moderne.
Sa aveti pofta si … succes in noul an!

11 Comments

  1. Magda, te inteleg ca am avut si eu aceeasi retinere, insa de teama sa nu expire, mi-am luat inima in dinti si am desfacut punga. Oricum mai am de 2 portii ;). Le voi devora pana la ultima ;)

    Reply

Leave a Comment.