Parfait cu branza quark si fulgi de orz

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Back to old business! Mi-a fost tare dor de deserturile la pahar, nu am mai experimentat de mult timp ceva dulce si bine am facut, caci am incercat sa evit zaharurile din alimentatie, in special dulciurile de orice fel, sigur ca nu mi-a iesit de fiecare data cand ispita ma indemna sa gust, insa oricum sunt in proces de “vindecare”.

In parfait-ul meu de azi cu fulgi de orz, mango si branza quark amestecata cu tonka si chai latte, regula de 80% alcaline si 20% acide nu am reusit sa o respect in totalitate. Dintre ingredientele folosite, mango este alcalin, mierea e cu semnul intrebarii sau undeva la mijloc, probabil slab alcalin, caci nu am reusit sa ma lamuresc, iar migdalele sunt clar alcaline.

Stiati ca... Tonka se foloseste in lapte, smantana lichida, inghetata si cu ciocolata. Se poate folosi in locul pastaii de vanilie, in creme, mousse-uri, ciocolata topita, glazuri, in pandispan, in deserturi in general.

Have a cup of mango barley flakes parfait!

5 Comments

  1. Tonka este interzisa in alimentatie, in Statele Unite, de exemplu, este nociva in cantitati mai mari, poate cauza hemoragii si ataca ficatul. Dar se foloseste pe scara larga in industria tutunului, desi e interzisa in alimentatie. In Europa inca e OK.

    Reply
  2. Ioana, am folosit in cantitate foarte redusa, am razuit doar putin in crema. Probabil “functioneaza” pe acelasi principiu ca si nucsoara… doar in cantitati foarte mici.

    Reply

Leave a Comment.