Pancakes cu morcovi si chimion

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Mi se intampla des sa-mi pice cu tronc un ingredient oarecare, in cazul acesta morcovul si sa ma gandesc apoi cu ce sa-l combin. Explorand caile nebanuite ale celui mai utilizat motor de cautare, si anume Google care este, am constatat fara suprindere ca exista numeroase variante de a gati pancakes, de la combinatii dulci la cele sarate. Sigur ca m-am focusat pe variantele sarate, dar nu asta este important pentru ca ma interesa in mod deosebit pancakes cu morcovi si am aflat, cu stupoare de aceasta data, ca exista doar variatiuni pe aceeasi tema cu condimentele folosite si in tortul cu morcovi, cat si in briosele cu morcovi, dar n-am intalnit nicio combinatie sarata cu morcovi. Totusi, cu riscul de a parea neobisnuit, am ramas fixata pe ideea mea si dupa lungi dezbateri referitor la ce si cum sa combin, mi-am zis ca trebuie sa iasa ceva super-mega delicios si inedit in acelasi timp daca adaug putin chimion si folosesc branza de vaci in loc de iaurt. Asa ca, am purces la treaba si sincer am fost foarte placut surprinsa cat de reusite au fost clatite gatite astfel. Apropo, ma duc sa mai infulec una! [Pauza]. Hmmm… tare bune sunt… Asadar, sa continuam cu reteta.

Conversatie intre el si ea:

El: Totul era delicios pana la chimion.
Ea: Dar iubi, chimion merge foarte bine cu branza de vaci iar morcovii nu fac decat sa accentueze combinatia intre cele doua ingrediente.
El: Ar fi mers putin parmezan ras… parca…, ce zici?Cam asa se desfasoara lucrurile cand apar noutati in peisajul culinar al casei noastre.

2 Comments

    • Daciana 26 noiembrie 2013, 09:15
      Eu zic ca ar merge perfect si cu cartofi dulci in loc de morcovi pentru ca exista combinatii si cu dovlecei si cu dovleac/bostan… deci, cu siguranta ar fi o varianta foarte buna ;)!

      Reply

Leave a Comment.