No-bake pumpkin cheesecake

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+
Ca sa inchei cu aceeasi nota specifica toamnei luna octombrie, revin cu o alta reteta cu dovleac, de aceasta data un cheesecake care nu necesita coacere, atat doar ca dovleacul sau bostanul, cum preferati, a fost copt inainte in cuptor.
Fiind vedeta lunii sa-i acordam atentia cuvenita si sa ne folosim de ea cat mai exista prin piete sau gradinile noastre ca pana la anul mai e mult si bine… Unii raw vegan-isti se incumeta sa foloseasca bostanul crud in retete si cica ar fi uimitor de bun, eu inca nu am incercat dar poate reusesc pana la sfarsitul sezonului sa-l folosesc si sub aceasta forma. Nadajduiesc sa cred ca rau(w) nu poate fi…
In orice caz trebuie sa stiti ca dovleacul este o puternica sursa de antioxidanti, minerale si vitamine cu rol fortifiant asupra organismului. Mai ales in perioada de tranzitie dintre toamna si iarna, cand organismul este mai expus virozelor, avem nevoie de o cantitate crescuta de nutrienti care sa ne mareasca imunitatea.

Dragi gospodine, pregatiti-va caietelul si creionul si notati asa:

Ingrediente blat:
- 150 grame biscuiti integrali;
- 200 grame smochine uscate;
- 1 lingura zeama de portocale;
- 1 lingura miere;
- 20 grame unt.

Ingrediente crema de branza:
- 250 grame branza de vaci;
- 200 grame pireu de dovleac;
- zeama de la o portocala;
- 80 grame zahar muscovado;
- 1 plic zahar vanilat;
- 1 baton de vanilie.

Mod de pregatire:
Pentru blat aveti nevoie de o tava de 26 cms, insa daca doriti un cheesecake mai gros, puteti folosi o tava mai mica la 20-22 cms. Biscuitii se faramiteaza cu mixerul de bucatarie sau cu sucitorul, iar smochinele se taie marunt si se amesteca cu biscutii, cu zeama de portocale si cu mierea. Smochinele se pot inlocui cu, curmale, daca preferati. Cantitatile va trebui sa le ajustati in functie de compozitia biscuitilor si a smochinelor care poate sa difere de la un producator la altul. Ideea de baza este sa  obtineti un blat moale, usor consistent care sa poata fi intins in tava.
Amestecati compozitia pentru blat pana cand se omogenizeaza bine si puteti sa o intindeti in tava unsa cu putin unt. Treaba nu-i foarte complicata cu blatul, din contra, asa incat va veti putea infrupta din acest desert imediat ce crema de branza va fi gata.
Pentru crema de branza amestecati branza de vaci cu pireul de dovleac si insistati pana cand se integreaza cele doua. Pireul de dovleac se piseaza cu furculita si se curata de eventuale coji uscate rezultate in urma  coacerii. Adaugati zaharul muscovado, zaharul vanilat si continutul unui baton de vanilie, apoi turnati zeama de portocala si amestecati bine totul. Lasati crema la fridiger 1-2 ore dupa care o asezati cu ajutorul unei spatule peste blat.
Profitati la maxim!

4 Comments

Leave a Comment.