No-bake cupcake cu glazura de pireu de castane

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+
Cine a zis ca nu se poate face cupcake fara coacere? Sau ca nu e la fel de gustos ca si cel facut cu faina, zahar, praf de copt si tot ce se pune de obicei in cupcake? Gresit! Si pe deasupra e si super gustos! Plus ca se face rapid, nu necesita ingrediente multe, e sanatos, poti folosi ce biscuiti poftesti si se pastreaza mai multe zile. Anul acesta de Craciun, mi-am  propus sa incerc ceva no-bake la capitolul deserturi, ca daca tot am incins cuptorul cu multe alte bunatati, am zis ca n-ar fi rau sa continui pe aceeasi nota no-bake, vegan si veggie, nota spre care ma straduiesc sa-mi indrept preferintele culinare. Si uite ca mi-a reusit chiar si cu briosele. Imi place acest cupcake in tot ansamblul ei, nu doar blatul care este absolut ingenios pentru ca eu personal nu am mai intalnit aceasta combinatie, dar si glazura este mai speciala, pentru ca are in compozitie pireu de castane. Ei, nu-i asa ca e surprinzator? Acest cupcake este una din cele mai ingenioase compozitii personale, sunt atat de mandra de rezultat incat i-am facut un milion de poze, atat de mult mi-a placut cum a iesit si tot nu m-am saturat pozandu-le. A avut un real succes… pe plan local.
Ingrediente pentru blat – 12 briose:
- 370 grame biscuiti Oreo (8 pachete);
- 360 grame biscuiti integrali/ digestivi/ din fulgi de ovaz;
- 80 grame unt la temperatura camerei;
- 2 linguri de miere.
Pentru glazura aveti nevoie de:
- 240 grame branza Philadelphia (2 cutii);
- 180 grame pireu de castane;
- 50 grame zahar muscovado.
Mod de pregatire:
Biscuitii oreo se rupt in bucatele si se dau prin blender pana se fac praf, formand primul strat al blatului. Adaugati untul topit si amestecati pana la omogenizare. In tava de briose, asezati hartia si umpleti 2-3 lingurite din blatul de oreo, apoi tasati cu fundul unui pahar pentru nivelare si consistenta. Aceeasi metoda se aplica si biscuitilor integrali. Daca nu va puteti decide care este cel mai bun si cel mai potrivit tip de biscuite pentru blat, puteti combina mai multe tipuri de biscuiti, eu am folosit biscuiti cu fulgi de ovaz si biscuiti digestivi. Practic se umple forma de briose, jumatate cu biscuitii oreo, iar cealalta jumatate cu biscuitii digestivi. Dupa ce ati macinat biscuitii, adaugati cele 2 linguri de miere si amestecati bine pana se incorporeaza. La nevoie se poate suplimenta cantitatea de miere, insa cu grija sa nu obtineti un blat prea dulce sau prea cleios. Turnati-i peste stratul de oreo si tasati din nou pana se niveleaza perfect. Stergeti dupa fiecare tasare fundul paharului pentru ca s-ar putea prinde resturi din biscuiti care pot deforma nivelarea.
Introduceti la frigider pentru 3-4 ore sau daca nu aveti timp in aceeasi zi de glazura, se pot pastra la frigider pana a doua zi, ar fi chiar mai indicat.
Glazura: Scoateti crema de branza din frigider cu cateva ore inainte de utilizare, pentru a usura manevrarea ei. Adaugati pireul de castane si zaharul in crema de branza si amestecati sa se omogenizeze. Folositi un pos pentru decorarea brioselor. Veti obtine o glazura suficient de consistenta pentru a se pastra pentru doua zile, daca va mai raman…
Puteti decora si cu bomboane de decor rosii si verzi, sa fiti in ton cu culorile Craciunului, eu am facut o fixatie anul acesta cu fulgii de zapada si m-am incumetat pentru prima data sa folosesc fondantul si sunt fericita de rezultat. Cred ca o sa mai incerc.
Nu-i asa ca sunt superbe?

Va doresc un Craciun Fericit, plin de surprize si cadouri frumoase, atmosfera de basm, zapada cu stelute si bucurie in suflete!

3 Comments

  1. Fotografii cu etapele nu aveti ??? Sau nu e pregatit de dvs. Nu e frumos sa va asumati fotografiile si preparatele altora ca fiind ale dvs…

    Reply
  2. Preparatele imi apartin in exclusivitate, la fel si pozele. Fisierele Raw pot dovedi acest lucru. Datorita faptului ca iarna se insereaza mult mai repede, si pentru ca prima jumatate a zilei lucrez (caci blogul este doar o pasiune pe care o exercit in timpul liber, numai dupa orele 18 in timpul saptamanii) nu pot face poze de calitate pe inserate, decat la lumina zilei, asa incat seara gatesc si ziua fotografiez si nu apuc sa pozez procesul de pregatire. In alta ordine de idei, ar frumos sa va aratati identitarea atunci cand faceti astfel de afirmatii. Apoi ar trebui sa va documentati si sa va intrebati daca nu cumva pozele mele au fost furate, ca din cate aflu, se poarta si asta la greu intre bloggeri culinari, multi dintre ei plagiati. Si in ultimul rand nu pot decat sa fiu incantata daca aveti dubii asupra autenticitatii pozelor, ceea ce ma face sa cred ca sunt prea frumoase ca sa fie adevarate? In acest caz, nu pot decat sa va multumesc daca ati facut un compliment si in acelasi timp sa va asigur ca meritul imi apartine. P.S. Dupa cum se poate observa, daca urmariti fiecare poza, veti observa ca briosele apar pozate inainte de a aplica glazura, in mai multe ipostaze. Mai ramanea de pozat doar biscuitii maruntiti intr-un blender sau eventual bolul in care am amestecat crema de branza cu pireul. Sincer, n-am considerat ca ar fi fost atat de relevante plus ca ar fi palit langa set up-ul final al cupcake-urilor ;). Daca tot mai aveti dubii dupa toate cele relatate mai sus, pot sa va ofer si alte dovezi graitoare care sa-mi sustina argumentele. Just name it!;) Ar fi indicat si bine de stiut totusi care a fost motivul care v-a determinat sa credeti ca pozele au fost copiate?

    Reply

Leave a Comment.