Muffins cu pere si ghimbir

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

De Craciun imi propusesem sa fac cel putin 5 variante de briose, muffin si cupcake. Sigur ca nu elanul si vointa ne lipseste atunci cand avem astfel de porniri constructive, ci timpul ne sta mereu in calea indeplinirii tuturor planurilor, chiar si a celor culinare, de fapt sa gatesti si in special sa pregatesti deserturi, a devenit in zilele noastre un adevarat lux. Asa ca daca am reusit sa pregatesc pana azi doua tipuri de briose, biscuiti, prajitura cu morcovi si turta dulce, pot sa ma consider norocoasa ca mi-am permis acest lux?

Continuand seria darurilor culinare pe acest an, azi va povestesc despre minunatele briose aromate cu mirodenii, pere si ghimbir, iar la final glazurate cu un amestec numit Streusel compus in principal din zahar, faina si unt. Desigur, glazura mea Streusel a suferit diverse modificari, fiind adaptata dupa propriile gusturi si parfumata cu mirodenii. Profit de acest sezon ca sa ma bucur din plin de deserturi care se pot pregati cu o gama larga de condimente precum scortisoara, anasonul, cuisoara, ienibaharul, ienuparul, cardamonul si multe multe altele.
Asa cum va spuneam si la postarea anterioara cu turta dulce, am compus un amestec de condimente perfecte pentru biscuiti, briose, turta dulce si tort de morcovi. Daca aveti la indemana toate condimentele folosite in acest amestec, sfatul meu este sa-l adaugati in preparatele dorite cu curaj si sa-l pregatiti proaspat sau intr-o cantitate mai mica, doar pentru acest sezon deoarece amestecul isi pastreaza aromele mai proaspete fiind pregatit pe loc. E suficient un mojar si sa aruncati toate mirodeniile acolo, dupa care totul se piseaza si cam asta-i tot. Decat sa cumparati amestecuri similare in care de multe ori nu se gaseste ceea ce scrie pe ambalaj, mai bine va preparati propriul amestec si economisiti timp si bani.
Sarbatori Fericite si tihnite tuturor!

1 Comments

Leave a Comment.