Mini cheesecake in forma de inimioara

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Se spune ca mancarea este mai gustoasa atunci cand o imparti cu cei dragi. Acesta este si scopul meu cand gatesc, sa mancam impreuna cu placere, mancare gustoasa dar sanatoasa. Obiectivul meu principal este sa insuflu fiicei mei obiceiuri culinare sanatoase, sa inteleaga ca noi alegem sa mancam cat mai multe preparate facute in casa, pe care de multe ori le pregatim impreuna, sa “coloram” si decoram farfuria intr-un mod cat mai estetic.

In mod obisnuit, un cheesecake se prepara cu gelatina, insa eu am ales sa nu o folosesc desi cunosc si varianta mai sanatoasa, respectiv prepararea cu agar agar, pe care nu am incercat-o inca, dar urmeaza. Am considerat ca nu este necesara folosirea gelatinei, intrucat crema si-a pastrat consistenta indeajuns, deci se poate si fara.

Pentru forma am folosit o tava de silicon in care au incaput 8 mini-cheesecake-uri in forma de inimioara. The best shape! Se poate folosi si tava de briose, ori o tava de 18 cm. Se prepara foarte usor folosind un blender pentru ambele straturi. Cheia pentru a se pastra mai mult timp un cheesecake preparat fara gelatina, este sa fie tinut la congelator pentru minim 2-3 ore.

 

 

Have a healthy cheesecake!

(Inspirat de foodiepedia.ro)

Leave a Comment.