Lemon & coconut cupcakes

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Stiu ca Sarbatorile Pascale au trecut, insa briosele le-am si devorat iar reteta nu puteam s-o las in asteptare pana la anul pentru ca ar fi mare pacat. In plus de asta, cu exceptia decorului, poate fi pregatita usor si rapid oricand. Imi amintesc ca citisem pe undeva ca pentru un plus de savoare al brioselor cu vanilie, se poate reduce cantitatea de faina si suplimentarea cantitatii respective cu fulgi de cocos. Great idea! Si pusa in aplicare! Zeama de lamaie are o contributie importanta alaturi de aroma de cocos si ca sa ies complet din sfera banala a brioselor de vanilie, am adaugat si niste migdale in ciocolata alba, zdrobite. Awesome delice!

Ingrediente pentru 24 briose:

- 350 grame faina alba;

- 30 grame fulgi de cocos;

- 2 lingurite bicarbonat de sodiu;

- un praf de sare;

- 220 grame unt la temperatura camerei;

- 3 oua;

- 200 ml iaurt;

- 1 lingurita extract de vanilie;

- zeama de la o lamaie;

- coaja de la o lamaie;

- 10-12 migdale invelite in ciocolata alba (zdrobite).

Ingrediente pentru glazura de bezea alba:

- 4 albusuri;

- 230 grame zahar alb;

- 2 lingurite zeama de lamaie;

- 1 lingurita esenta de vanilie;

- 3 lingurite apa rece (de la frigider);

- optional: colorant galben sau portocaliu;

- ciocolata decor in forma de ou.

Mod de preparare briose:

1. Ouale se bat cu untul topit sau la temperatura camerei.

2. Se adauga zaharul si extractul de vanilie si se mixeaza in continuare.

3. Se cerne faina, se adauga fulgii de cocos, sare si bicarbonat de sodiu.

4. Se adauga treptat amestecul de faina in amestecul de oua.

5. Se pune iaurt, zeama de lamaie si coaja de lamaie si se mixeaza pana se incorporeaza bine ingredientele.

6. Migdalele in ciocolata se zdrobesc sau se taie marunt cu un cutit si se adauga in amestecul pentru briose.

7. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

8. Se pregateste tava pentru briose cu hartii pentru briose si se adauga cate o lingura (de inghetata) in fiecare forma.

9. Se coc pentru 25-30 de minute, dupa care se lasa la racit inainte de a aplica glazura.

Mod de preparare glazura de bezea alba:

1. Albusurile, zaharul, zeama de lamaie, esenta de vanilie si apa rece se pun intr-un bol pe baie de aburi.

2. Se amesteca cu telul pana cand zaharul s-a topit sau pana cand amestecul ajunge la 70 de grade Celsius (cu ajutorul unui termometru special).

3. Se ia de pe foc si mixeaza la viteza maxima pana capata volum si se obtine o spuma cu varfuri. Dupa preferinte, se poate adauga si un colorant.

4. Cu ajutorul unui pos se decoreaza briosele. Se adauga bomboanele de decor.

 Have a lemon & coconut cupcake!

1 Comments

Leave a Comment.