Inghetata din kefir cu banane

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Inghetata, inghetata si iar inghetata. Inca tot nu m-am saturat sa mananc inghetata vara asta. Zici ca e vara inghetatei(a) pentru mine. As manca de dimineata, la amiaza si … la cina totusi m-as abtine.

M-am gandit ca daca tot nu am mancat demult kefir, ar fi interesant sa prepar o inghetata din kefir. Intamplarea a facut ca am gasit kefir cu aroma de soc si lamaie, ceea ce nu putea fi mai grozav. Deci inghetata it is! Kefir+banana+soc+lamaie, aroma senzationala pentru o inghetata racoroasa, nu foarte dulce, numai buna pentru devorat in zilele caniculare de vara.
Kefirul este o bautura din lapte fermentat preparat din boabe de kefir. Traditia spune ca, kefirul era tinut in saci de piele care se atarnau langa o usa, si oricine se intampla sa treaca pe langa usa, lovea sacul ajutand astfel la amestecarea in permanenta a kefirului cu cerealele.
Boabele de kefir sunt o combinatie de bacterii si drojdii intr-o matrice de proteine, lipide si zaharuri denumita “bob”, asemanatoare ca si forma cu conopida. Contin o polizaharida solubila in apa, cunoscuta sub numele de kefiran, care cresc pana la dimensiunea unei nuci. Este sursa unor vitamine si pro-vitamine precum vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina D, vitamina K2, acid folic si acid nicotinic. Este foarte potrivita pentru a putea fi consumata cu cereale.
Have a soft kefir ice cream!

1 Comments

Leave a Comment.