Guguluf cu mirodenii

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+
Cu gandul la toamna, am incropit o reteta ingenioasa de guguluf cu mirodenii peste care am presarat un deliciu de glazura din suc de mere condimentata cu anason, si a rezultat o bunatate de desert ce are un miros de butic de mirodenii in amestec cu iz de cozonac, numai buna de lins pe degete. Cand am scos-o din cuptor… toate simturile mele si-au dat concursul pentru a aprecia mai bine bunatatea pregatita: ochii mi-erau furati de auriul pufos, aromele imi gadilau placut narile invitand gura sa saliveze abundent la gandul unei bucatele perfecte de aroma, gust si culoare.
M-a inspirat la crearea acestei retete, concursul lui Teo ~ Teo’s Kitchen organizat in colaborare cu Afaf, care au pus la bataie premii deosebite si frumos “condimentate”, asortate specificului din bucataria mea.
Azi la rubrica Stiati ca… despre Anason: care stimuleaza secretia bilei si ajuta la digestie dupa mancarurile copioase. Este folosit pentru asezonarea dulciurilor de Craciun, precum si a painii si a prajiturilor, compoturilor de mere si pere, a grisului cu lapte, a gemului de prune si a lichiorurilor: pastis, uzo, bautura din orez, sambuca.
Deoarece aroma este foarte puternica, ce domina celelalte arome, se consuma cu moderatie la gatit si copt.
Este un desert minunat, cea mai buna creatie a mea cu condimente la capitolul deserturi, este foarte aromata si gustoasa. 
Merge perfect servita cu vin rosu.

Savurati si va aromatizati!

3 Comments

Leave a Comment.