Focaccia cu ierburi, din faina de secara

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Sau painica plata, ori ce o fi rezultat din reteta traditionala de focaccia pregatita din faina de secara…

Focaccia este o paine plata italiana care se coace la cuptor, ce poate fi presarata cu ierburi, ceapa, branza, carne sau legume. Seamana cu blatul de pizza si contine ingrediente similare: faina, apa, sare, drojdie si ulei de masline. Ca o particularitate este faptul ca aluatul se unge deasupra cu ulei de masline inainte de a fi presarata cu ierburi.

Daca observati discrepante intre ceea ce arata google images cand inserati cuvantul “focaccia” si ceea ce se vede in pozele mele este pentru ca am folosit faina de secara, which is not a very good idea. Pentru ca nu se poate lucra la fel de bine cu faina de secara ca si cu faina alba, asta-i cert si nu cred ca spun o noutate. Sigur ca daca nu va intereseaza aspectul ci doar gustul, atunci va indemn sa incercati si cu faina de secara sau integrala sau de spelta ca pana la urma conteaza cel mai mult gustul.
Eu m-am incapatanat in ultima vreme sa incerc tot felul de patiserii si painici de toate formele, cu faina integrala. Unele dau rezultate aspectuoase si bune la gust, precum ar fi de exemplu briosele, altele nu primeaza la aspect dar sunt comestibile. Dar, tot nu ma las pana nu incerc tot ce-mi trece prin cap cu faina integrala: de la pizza la biscuiti, blaturi de tort si clatite. Rabdarica, vor urma si pe blog retetele.
Sper ca painicile mele ii vor fi pe plac Anei de la Blogul de Legume si ca focaccia mea va fi placuta vederii celor care vor asista la Parada Provocarii Dulce Romanie de la sfarsitul acestei luni.

Have a rye flour focaccia with herbs!

1 Comments

Leave a Comment.