File de salau pane cu sos de mirodenii

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+
Daca tot e liber la amestecuri de condimente si Teo si Afaf imi acorda sansa de a ma simti in elementul meu si de a ma juca cu mirodeniile din camara mea, am purces la crearea unei retete cu peste pe care am colorat-o cu un sos din ulei de masline si otet balsamic aromat cu rozmarin, maghiran si busuioc.
Garnitura de cartofi am parfumat-o cu foarte putina nucsoara, care merge ca unsa combinata cu cartofii, fie ca e folosita in sufleul de cartofi, pireu sau chiar salata orientala.
Inainte de a va relata reteta, am sa va dezvalui intrebuintarile culinare ale Busuiocului la rubrica Stiati ca…  
In mod obisnuit, se recomanda ca busuiocul sa fie folosit in stare proaspata. In cazul retetelor culinare de mancaruri preparate termic, adaugarea busuiocului se face, de obicei, la finalul prepararii pentru a nu i se distruge aroma. Tinut in pungi de plastic, poate fi pastrat proaspat fie in frigider, pentru o perioada scurta, fie in congelator, pentru mai mult timp, dupa ce in prealabil a fost oparit puțin. Planta uscata isi pierde mare parte din aroma, ceea ce ramane avand un gust foarte diferit, cu iz slab de iarba proaspat taiata. [Sursa: Busuioc]
 Savurati la maxim!

2 Comments

Leave a Comment.