Desert cu strugurei (sau coacaze rosii)

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Inapoi la deserturi la pahar! Am descoperit recent o crema de vanilie la un supermarket si primul lucru la care m-am gandit l-am zarit pe raft a fost o combinatie cu fructe de padure sau capsuni. Cum rezonul capsunilor este inca departe, mi-a ramas varianta fructelor ce le-am pastrat la congelator, si anume preferatele mele: coacazele rosii, pe care de altfel le si cultiv, desi aceasta nu fac parte din productia proprie … nu inca :).

Ingrediente pentru 2 pahare:
- 75 gr fulgi de ovaz;
- un sfert lingurita de scortisoare, un bob de ienibahar dat prin rasnita;
- 1-2 cuisoare date prin rasnita;
- o lingura de miere, o lingura fulgi de migdale;
- 40 gr zahar brun;
- 50 gr unt;
- 250 crema de vanilie (la cutie sau homemade);
- 150 ml frisca lichida;
- 150 gr coacaze rosii;
- 50 gr zahar.

Mod de preparare:
Se pui fulgi de ovaz intr-o tigaie impreuna cu untul, mierea si zaharul si se prajesc 10-15 minute cu condimentele, amestecand din cand in cand pana cand fulgii prind o culoare usor maronie, dupa care se lasa la racit.
Se bate bine frisca cu un mixer. Iar coacazele se pun intr-o alta tigaie si impreuna cu zaharul se amesteca aproximativ 15 minute.
Se aseaza ingredientele in pahare, astfel: primul strat de fulgi de ovaz, 2-3 linguri de crema de vanilie si apoi frisca batuta. Deasupra se toarna coacazele dupa ce s-au racit.

 

Il veti devora ;)!

Leave a Comment.