Cupcake cu cicoare si goji

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+
Si uite ca se apropie si Valentine’s Day, mult vehiculata si arhi-interpretata sarbatoare preluata de ceva timp si care genereaza foarte multe inimioare in toate formele si gusturile pentru amatorii de Ziua Indragostitilor. Pe mine nu m-a luat valul ingragostelii chiar in aceasta zi in mod specific, insa imi plac decorurile si deserturile care se pot prepara cu modele in forme de inimioare, de buze rosii si te miri ce, si uite asa s-au nascut aceste briose. Mai am o surpriza care asteapta cumintica sa iasa din draft si sa va salute, in premiera incercata reteta, insa aceasta intr-o alta postare.
Briosele de fata mi-au oferit ocazia de a folosi ingredientele pe care imi place sa le consum si individual, si daca tot am facut briose si am pus si niste inimioare de Valentine pe ele, am inclus printre ingrediente si cicoare si goji. Da, cicoare, o canita de cafea din cicoare si goji. Glazura cu care le-am presarat este din comert si am apelat la ea in caz de forta majora pentru ca eram contra timp, avand musafiri, insa promit sa nu se mai intample, desi treaba si-a facut-o de minune. Este o glazura de ciocolata alba cu vanilie pe care am cumparat-o de la Lidl si care se pregateste extrem de repede si de simplu, incalzita in apa fierbinte sau la cuptorul cu microunde.
Despre cicoare trebuie sa stiti ca… are radacina bogata in inulina, prebiotic natural, cu proprietati asupra sanatatii dovedite stiintific. Inulina obtinuta din cicoare este ingredientul multor suplimente alimentare care ajuta la curele de slabire, deoarece stimuleaza digestia si reduce valoarea nutritiva a hranei. Cel mai important beneficiu pe care il aduce inulina este stimularea dezvoltarii microflorei potrivite in intestine.
Have a chicory cupcake!

4 Comments

Leave a Comment.