Crema avocado cu parmezan

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

De curand am inclus avocado in meniu aproape saptamanal. Imi place de nu mai pot, desi la inceput cand l-am descoperit acum cativa ani buni, l-am incercat intr-o salata si mi-am zis ca nu voi mai gusta sigur.

Dar, acum cand realizez ca pot sa-l fac in atatea moduri in care sa-mi placa, l-am reintrodus in viata mea si sunt sigura ca il voi folosi cu constiinciozitate. M-a cucerit pe veci!
Prima data l-am amestecat doar cu iaurt grecesc (evident!). Ca veni vorba si acest ingredient face parte din meniul aproape zilnic si l-am folosit inclusiv in vinete, care, by the way sunt senzationale cu iaurt. In acest caz, exclud maioneza care pe langa faptul ca e o bomba calorica, nici nu e sanatoasa si la ea nu mai revin cu certitudine. Apoi am inclus si parmezanul, mult parmezan care i-a dat o consistenta si nu il ultimul rand, lime care ii da o savoare deosebita.
Dar sa revenim la avocado. Se spune ca ar contine grasime “bune” cu rol esential in combaterea inflamatiilor din organism si cica ar creste absorbtia substantelor nutritive esentiale din starea de sanatate. Are un continut redus de carbohidrati si un indice glicemic scazut.
Acum ca v-am convins de beneficiile consumului de avocado, sa va spun si reteta.

Savurati din plin!

7 Comments

  1. Paula, iti promit ca o sa-ti placa. Si eu am reactionat la fel cand l-am gustat prima data. Acum mananc saptamanal. E maxim 2 lei bucata la Auchan. Si in plus, daca i-a placut sotului meu care e mega-pretentios si obisnuit cu mancarea traditionala, inseamna ca oricine o poate manca ;).

    Reply

Leave a Comment.