Clatite mexicane

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Porumb, fasole rosie, carne tocata sunt doar cateva ingrediente specifice preparatelor mexicane. Ce ziceti daca inglobam toate aceste ingrediente plus cateva sosuri si chilli iute de tot, intr-o clatita si cu ceapa rosie razuita in compozitie? Suna bine, nu? Si unde mai pui ca nici nu dureaza mult procesul tehnologic si merge perfect pentru o cina cu prietenii, servita cu un vin alb sec… Hmmm, yummy…
Hai sa vedem care sunt…

 Ingrediente pentru 4 clatite
 200 grame faina integrala alba;
350 ml lapte;
2 oua;
un varf de sare
 o ceapa rosie mica.
 Ingrediente pentru umplutura: 
 300 grame carne tocata (de vita, porc sau curcan);
 4 linguri pasta de tomate;
 1 lingura pasta chilli;
1 lingura sos Worcester;
1 lingura Ketchup;
 o conserva de porumb;
 o conserva de fasole rosie;
 3-4 catei de usturoi;
sare si piper dupa gust
 Mod de preparare:
 Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru clatite: faina, lapte, oua, sare. Clatitele trebuie sa iasa mai grosute sa nu se rupa la pliere. Ceapa rosie se curata si da prin razatoare, dupa care se adauga in compozitia pentru clatite.
Intre timp pregatim umplutura, astfel: puneti intr-o tigaie putin ulei si adaugati usturoiul pisat (in mojar … daca vreti… isi pastreaza mai mult aroma) si carnea tocata. Eu am folosit la prima tura un amestec de porc si vitel, iar apoi cu alta ocazie am incercat si cu carne de curcan, nefiind “prietena” cu carnea de porc… Insa, carnea de curcanul este usor uscata, si astfel intreaga compozitie a fost mai uscata. Dar n-a fost rau, pentru iubirii de carne de pasare este perfecta. Cu vitelul veti face o afacere mai buna totusi, iese mai gustos. Apoi adaugati peste si pasta de tomate, chilli si toate celelalte sosuri. Amestecati si puneti sare si piper.
Fasolea rosie se lasa la scurs intr-o strecuratoare, dupa care o pisati cu o furculita pana obtineti un pireu. Apoi se varsa peste carne impreuna cu porumbul. Mai amestecati putin si lasati pe foc inca 15-20 minute, in functie de tipul de carne pe care-l folositi.
Pregatiti tigaia si faceti clatitele. Vor iesi cam 4-6 foi, daca va ies mai multe inseamna ca nu le-ati facut suficient de groase si riscati sa se rupa.
 Umpleti clatitele cu carne si apoi pliati-le in 4 si le infingeti cu betisoare pentru frigarui sau pentru cocktailuri. Oricum nu vor zabovi foarte mult infipte, imediat ce le asezati pe masa, vor fi devorate.
 Daca aveti mai multi invitati, dublati… triplati… cantitatile.
Pofta mare!

Leave a Comment.