Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Din nou pancakes pentru ca am ricotta si mere si sunt absolut magnifice clatitele americane cu ricotta, sunt atat de pufoase si de moi, de ti se topesc in gura. Sigur ca in locul merelor se pot adauga afine, coacaze si merisoase, sau orice alte mini-fructe putin acrisoare, dar merele sunt soft, usor dulci si mega-gustoase.

Voi purcede numaidecat la descrierea in detaliu al modului de pregatire, nu inainte insa de a va relata in cateva randuri despre nucsoara, una din ingredientele folosite in reteta.
Stiati caNuscoara este folosita pentru a asezona orice mancare sarata: pireu, sufleu de spanac sau de conopida, toate acestea avand o aroma mai buna cu putina nuscoara. Este folosita si in cremele de branza si la dulciuri precum crema de zahar ars, budincile, compoturile de fructe, punchurile si prajiturile de Craciun.
Nucsoara este un condiment care se foloseste doar in cantitati foarte mici, preferabil a se presara putin, pentru ca altfel mancarea poate avea un gust neplacut. Isi pierde aroma cand este incalzita, de aceea mancarurile trebuie condimentate doar dupa ce au fost preparate.
Savurati deci… la maxim!

2 Comments

Leave a Comment.