Chocolate fondue & Lavander

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+
Imi face deosebita placere ca am ocazia de a participa la concursul-proiect Dulce Romanie initiat de Mihaela ~ De prin lume adunate, care imi ofera sansa sa folosesc un ingredient ce-mi place la nebunie: Lavanda. Marturisesc ca in ultima perioada, ma “intalnesc” tot mai des cu aceasta plata incantatoare, aromata, intens parfumata, inclusiv am plantat-o insa nu-mi dau seama prin ce minune / eroare, n-a dat roade, insa nu ma dau batuta, voi mai incerca si la anul.
De curand am primit cadou, un set frumos pentru chocolate fondue, pe care abia am asteptat sa-l pot folosi dar intr-o combinatie mai traznaie, nu doar sa trantesc acolo niste fructe si gata, ci sa fie si un artificiu la mijloc. Si m-am tot gandit si iar m-am gandit si deodata a incoltit ideea in minte: e perfect… mi-am zis, lavanda combinata cu chocolate fondue, pfoai, va iesi ceva de vis… Zis si facut!
Apropo, Stiati ca … Lavanda isi face simtita prezenta si in timpul noptii prin parfumul ei si are proprietati linistitoare si antiseptice. Lavanda se potriveste oricarei gradini unde poate profita din plin de soare.
Are proprietati sedative, antispastice, hipotensoare, carminative, diuretice si sudorifice. De asemenea, lavanda reduce inflamatiile şi grabeste procesul de cicatrizare a ranilor. O cana de infuzie preparata dintr-un amestec de plante: flori de lavanda, de tei, de sulfina si de captalan (cate o lingurita din fiecare) este recomandata de doua ori pe zi, persoanelor depresive.
La fel de eficienta este terapia interna cu infuzii, cu ulei volatil si cu miere in afectiunile respiratorii (gripa, bronsita sau tuse convulsiva) care se asociaza cu tratamentul extern: se fac inhalatii cu ulei de lavanda in amestec cu apa calda. In afectiunile aparatului urinar (colica, cistite) sunt indicate tinctura si uleiul volatil, asociate cu baile calde de sezut.

Asa si acum sa trecem la treaba.

Aveti nevoie de foarte putine ingrediente, practic pentru fondue folositi doar  ciocolata… amaruie in cazul meu (oricum ar fi de preferat o ciocolata de calitate), si lapte sau frisca lichida. De recomandat ciocolata amaruie deoarece in combinatie cu fructele dulci sau dulci-acrisoare, este perfecta. In rest, puteti fonda orice fructe sau alte bunataturi, ca de exemplu: capsuni (sunt cele mai indicate), struguri, prune uscate, smochine, banane, piscoturi, biscuiti, marshmallows (bestiala combinatia), caise confiate. Teoretic, este o reteta hilar de simpla, insa puteti face diverse variatiuni pe aceasta tema, depinde de gustul si imaginatia fiecaruia si eventual de eveniment, daca exista vreunul.
Este absolut magnifica asocierea ciocolatii cu lavanda, devine aromatica, exotica.
Savurati din plin!

Leave a Comment.