Dupa indelungi asteptari, ezitari si schimbari majore, Bucataria cu Mirodenii revine pe web, nu in forta asa cum isi propusese, ci incetisor, molcom, cu pasi marunti dar mai siguri.
Ramasesem datoare cu postarea aniversara a noului site, caci nu puteam sa nu sarbatoresc noua imagine cu desertul meu preferat, cupcakes cu ciocolata.
Sperand ca nu am pus la grea incercare rabdarea fanilor (care intre timp au devenit mai numerosi), va asigur ca absenta a fost in mare parte justificata si sper ca de acum incolo sa pot mentine constanta postarilor. Vestea buna este ca intre timp mi-am facut planuri, am si asternut in agenda cateva idei care sper sa va fie pe plac, am lucrat la imagine si am gandit si o strategie de interactivitate a postarilor care sper din inima sa va placa. Asadar, chiar daca am absentat din blogosfera culinara, in spatele “scenei” s-au pus la cale planuri marete.
Cat despre postarea de azi, cu riscul de a va prezenta o reteta care are impregnata un aer iernatic (caci de atunci am pregatit-o), am decis totusi sa nu o abandonez si sa rup “tacerea” prezentand-o.
Ingrediente pentru 12 bucati briose:
- 100 grame faina integrala;
- 85 grame faina alba;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 1/4 lingurita sare;
- 185 grame zahar brun;
- 115 grame unt (de 82% grasime, la temperatura camerei);
- 2 oua;
- 2 lingurite extract de vanilie;
- 100 grame capsuni;
- 40 grame cacao pudra;
- 220 ml apa clocotita.
Mod de preparare briose:
1. Se pune apa la fiert impreuna cu pudra de cacao si se amesteca pana se omogenizeaza si apa incepe sa dea in clocot.
2. Se retrage de pe foc si se lasa la racit.
4. Intr-un bol se pune amesteca faina, sarea si bicarbonatul de sodiu.
5. Apoi intr-un bol separat se mixeaza untul si zaharul (topit) pana capata volum.
6. Se adauga ouale, una cate una si se mixeaza in continuare, dupa care se pune si extractul de vanilie.
7. Capsunele se zdrobesc si se adauga in compozitie.
8. Faina se incorporeaza treptat mixand pana se omogenizeaza cu amestecul de oua.
9. Se adauga cacaua ce s-a racit intre timp si se mixeaza pana se incorporeaza toate ingredientele.
10. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se pregateste tava pentru briose, asezand hartiile in forme.
11. Cu ajutorul lingurii pentru inghetata, se pune cate o masura plina de coca in forme.
12. Se introduce tava in cuptor pentru 20-25 de minute.
13. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, iar intre timp se pregateste glazura.
Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
- 150 grame ciocolata amaruie;
- 200-220 ml frisca lichida;
- bucati de ciocolata decor;
(Optional se poate adauga 2-3 linguri de zahar).
Mod de preparare glazura de ciocolata:
1. Ciocolata se topeste la bain-marie impreuna cu frisca. Daca compozitia este prea lichida, se mai poate completa cu ciocolata. Insa, atentie: glazura se va intari dupa racire, deci se adauga cu moderatie. Atunci cand glauzura este calda pare mult mai moale.
2. Se lasa putin la racit si cu ajutorul unui pos se decoreaza briosele.
3. Se decoreaza cu bucati de ciocolata dupa preferinte.
Have a chocolate cupcake!
Ce frumoase si ce aer aniversar au. Bravo!