Cafea turceasca cu cardamon ~ Turkish cardamon coffee

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

De cand nu am mai fost in Turcia, am uitat cat de intensa, aromata si perfecta era cafeaua turceasca. Cum as putea sa postez o cafea fara sa o condimentez putin? Asa ca ma asez frumusel in fata laptopului si incep sa va astern povestea cafelei turcesti de care m-am atasat de prima data cand am savurat-o.
Cafeaua turceasca este o metoda de a prepara cafeaua, nu un sortiment de cafea. Boabele de cafea prajite si macinate foarte fin se pun la fiert intr-o oala (cezve), cu o lingura sau doua de zahar, dupa care se toarna intr-o ceasca si se lasa sa stea pana cand zatul se lasa pe fundul cestii. Aceasta metoda de a servi cafeaua este specifica Orientului Mijlociu, Africii de Nord, zonei Caucaz, Balcani si Europa de Est.
In Romania, se numeste cafea neagra, cafea cu caimac sau cafea la ibric. In Dobrogea, se prepara intr-un cazan de cupru umplut cu nisip, numit “cafea la nisip”.
In Turcia, exista o traditie ce face parte din ritualul nuptial, cand parintii mirelui vin sa ceara mana miresei, viitoarea mireasa trebuie sa pregateasca cafea turceasca, iar in cana viitorului mire pune sare in loc de zahar. In cazul in care mirele consuma cafeaua fara vreun semn de protest, inseamna ca a trecut cu succes testul la care a fost supus.
Cafeaua turceasca aromata cu cardamon se consuma uneori in amestec cu alte condimente precum scortisoara, cuisoara sau coriandru. Zaharul se poate inlocui cu melasa sau miere pentru a atenua gustul amar al cardamonului.
Cafeaua turceasa trebuie sa aiba neaparat spuma ca sa fie adevarata, stiu ca a mea nu are insa pana am terminat set-up-ul s-a dus si spuma. Zaharul se foloseste in timpul fierberii pentru a evita folosirea linguritei in timpul servirii. Nu se consuma cu lapte.
Asadar, va invit la o ceasca de cafea aromata cu cardamon pe care sa o pregatiti urmand pasii astfel:

 

Enjoy the turkish coffee with delicious turkish delight!

Leave a Comment.