Budinca de tapioca cu ananas

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+
Tapioca face parte din grupa acelor pseudocereale noi descoperite si consumate, precum quinoa, psyllium, seminte de chia, si de care presimt ca ma voi folosi de acum incolo, pentru ca ofera o variate de posibile retete interesante si aspectuoase, insa nu in ultimul rand, contin nutrienti si vitamine pentru care merita macar o data pe luna sa le consumi. Daca nu, macar de dragul diversitatii.
Despre Tapioca am aflat ca… este folosit ca si agent de ingrosare, fiind un aliment de baza in unele regiuni din Asia. Nu contine gluten, ceea ce este o veste buna pentru cei alergici la gluten, nu contine nici proteine si nici vitamine, fiind consumat cel mai adesea ca si budinca cu lapte. In India se consuma la mic dejun si seara, consumat cu nuca de cocos, chili, sare, tumeric, langa carne si peste.
Pentru azi am pregatit din tapioca, o budinca fiarta in lapte de soia si miere, servita cu pulpa de ananas si condimentata cu cardamon.

Have a tapioca breakfast!

3 Comments

Leave a Comment.