Briose din hrisca cu pepene galben si ciocolata

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Pana acum cateva luni, hrisca imi era total straina, insa afland ca este printre cele doua cereale admise ca si alcaline, am introdus-o in alimentatie si pare mai usor de consumat decat mi-am inchipuit. Printre variantele de hrisca gasite prin magazinele bio, a fost si cea sub forma de fulgi, mai accesibila as zice pentru cei care nu se pot imprieteni cu hrisca in general. Provocarea a fost sa coc niste briose din hrisca, parea tentant la prima vedere si mai lesne de “fabricat”: omogenizez ingredientele, le arunc in forme, zic, si gata briosele. Insa trebuie putin sincronizate combinatiile intre faina alba si cea de hrisca, plus si fructele folosite care pot fie banane, mere, pere, pepene, deoarece gustul de hrisca s-ar putea sa domine restul ingredientelor. Ciocolata are un cuvant greu de spus aici pentru ca e ingredientul care face deliciul desertului, fara ciocolata e doar o briosa simpla si usor aromata datorita fructelor. Sigur ca se pot adauga diverse mirodenii precum scortisoara, cardamonul sau tonka, ori chai latte.

Have a buckwheat muffin!

Leave a Comment.