Briose cu dovleac si vanilie

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

Cica pe data de 10 noiembrie se sarbatoreste Ziua Internationala a Brioselor de Vanilie, asa ca am profitat de aceasta ocazie sa va impartasesc reteta mea de briose cu vanilie aromate cu dovleac si scortisoara. Briose fac aproape saptamanal, insa de cand au aparut bostanii, adaug in briose pireu de dovleac/ bostan care dau o textura foarte pufoasa si gustoasa brioselor fara ou, asa cum din pacate trebuie sa le prepar eu pentru ca fetita mea este alergica la albusul de ou. Spre deosebire de alte briose pe care le-am pregatit fara ou, cele cu dovleac chiar nu necesita prezenta oului, pentru ca au iesit pufoase si fara. Am inlocuit oul cu mere si rezultatul a fost foarte reusit. Pe langa vanilie, am aromatizat briosele cu scortisoara. Desigur, aceasta minunata si pufoasa briosa se poate prepara si fara zahar, asa cum de altfel prepar toate deserturile de cand a venit pe lumea minunea noastra.

 

Happy Vanilla Muffin Day!

 

Leave a Comment.