Briose caramel cu glazura din marzipan

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+
Viteza luminii, maratonul intelectual, tensiune maxima si extrem de putin timp liber. Asa as caracteriza ultimele doua saptamani din viata mea care s-au scurs la fel de repede ca si modul de lucru impus in aceasta perioada… la servici evident, insa inevitabil si in viata de zi cu zi (daca mi-a mai ramas ceva dupa 12-13 ore de munca intensa, plus weekendurile). La stilul de viata fugar si generator de stres ne-a condus tehnologia si setea de a avea: bani, cariera, avere, masini, case, doar ca uitam de un lucru mai important decat toate: timpul liberul. Da, timp liber pentru relaxare, pentru savurarea unei prajituri in tihna, pentru admirarea unei flori, a unui camp de grau incoltit, a unui apus de soare. A nu se intelege gresit: nu eu mi le doresc cu inversunare, sunt doar o piesa in toata alergarea asta dupa avutie.
Briosele nu le-am facut in acest rastimp, ci inainte sa intru in saptamanile de stres si hotomane de timp, asa ca am apucat doar azi sa le postez.

Am incercat o glazura mai neobisnuita: am amestecat ciocolata topita cu marzipan. Mi s-a pus mie pata in ultima vreme pe marzipan. De cand cu invazia de fondant din toate partile, am vrut sa-mi demonstrez mie in primul rand ca si marzipanul mai poate fi folosit si macar mai e si comestibil pe deasupra. Sigur, dincolo de gust e si partea artistica a fondantului cu care sunt pe deplin de acord.
Have a caramel cupcake and relax…
P.S.
Din acelasi aluat + o crema de caramel ravasitor de gustoasa, am pregatit cake pops pentru un eveniment. Pacat ca nu am putut musca din ele sa vedeti ce culoare superba au (aveau…). Poate intr-o postare viitoare va voi dezvalui si reteta.

1 Comments

Leave a Comment.