20 de lucruri pe care nu le stiati despre mine

Pin on PinterestShare on FacebookEmail to someoneGoogle+

 

image

Cand mi-a propus Alina @ Mamamag sa scriu 20 de lucruri despre mine, am avut un moment de ezitare deoarece nu ma puteam gandi la atatea lucruri noi si nestiute de cititori pe care sa le scriu in plus despre mine, bazandu-ma pe faptul ca dezvalui destul de multe prin intermediul postarilor, in general imi tin la curent cititorii despre noutatile pe care le fac, iar in rubrica Despre mine de pe blog, sunt informatii legate de motivul pentru care m-am decis sa public retete pe blog si sa fotografiez preparatele, precum si ce urmaresc prin asta.

Privind pentru un moment in retrospectiva, am descoperit ca sunt totusi putine lucruri pe care cititorii le stiu despre viata mea, pasiunile mele, ce imi place si ce nu imi place sa fac in afara blogului.
Asadar, aveti ocazia sa aflati in acest articol, 20 lucruri pe care nu le stiati despre mine pana acum:
1. Loc de nastere si Resedinta de vis

Daca ati avut curiozitatea sa intrati pe blog la rubrica Despre mine, probabil ati aflat ca sunt targumureseanca, desi de multe ori mi s-a intamplat sa se creada despre mine ca locuiesc in Bucuresti. M-am nascut si traiesc in Targu-Mures dintotdeauna, insa ce nu stiti este faptul ca oricand m-as muta intr-un alt oras din ardeal, intr-o zona retrasa departe de forfota orasului de unde sa pot lucra la un job de acasa in confortul unui birou cozy, placut amenajat, de unde sa am vedere intr-o curte superba cu mult verde si o terasa cu baldachin unde sa imi pot muta biroul cand am chef, in timp ce savurez eterna mea limonada cu ghimbir si multa multa lamaie sau o cafea neagra, fierbinte.
2. Romana vs Limbi straine

Desi sunt romanca si am studiat la scoli exclusiv in limba romana, vorbesc fluent maghiara, franceza si engleza, si ma descurc binisor in italiana si spaniola. Intotdeauna am avut o afinitate pentru limbi straine, le-am invatat cu usurinta si mi-a placut sa exploatez aceasta calitate a mea spre poliglotism.
3. Biologic vs Metabolic

Sunt scunda, sau miniona ca suna mai dragut, imi cumpar des haine de la raionul de fetite, mi se potrivesc atat ca marime dar si ca stil pentru ca desi am trecut de 40, inca arat si ma simt ca la 25.
4. To-do list sau arta perfectionismului

Sunt listomana, perfectionista si freak control, caracteristici care mi-au folosit atat la locul de munca in posturi de conducere, dar si in organizarea excursiilor, concediilor sau pentru a intreprinde planuri sau activitati in familie si nu numai, atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Ma simt mai confortabil daca am lucrurile asternute pe o hartie, intr-o agenda sau in telefon la Notes, imi pot gestiona activitatile mai usor si ma ajuta sa nu aman lucrurile.
5. Iubesc sportul in aer liber

Fac sport aproape zilnic, fitness, extreme fit, alerg la crosuri sau la noi langa padure, imi plac in mod deosebit exercitiile cardio si cele care solicita mult efort, insa ma bucur in egala masura si de o alergare, de concursurile de alergare si de antrenamentele in sala de forta la aparate.

image

6. … cu mici exceptii

Desi sunt mare fan al miscarii si sportului si nu ma dezic de la experiente noi in acest domeniu, nu as sari niciodata cu parasuta si nici nu as incerca nicicand bungee jumping. Nu imi plac sporturile extreme, asa cum nu agreez nici temperaturile extreme, polul nord sau polul sud nu sunt destinatii la care sa aspir.
7. Sporturi din copilarie

In scoala generala am facut dans (“modern” era denumit in aceea perioada), am facut parte din trupa de dans a scolii, beneficiind de toate avantajele cu care a venit aceasta activitate, aparitia la evenimente organizate cu diferite ocazii in cadrul scolii, cat si la concursuri de dans pe plan local. Apoi am suprapus aceasta minunata activitate pe care o ador si azi, cu patinajul viteza pentru o perioada scurta de timp (intr-o vacanta de vara) dar care mi-a folosit pe termen lung.
8. Anturajul meu (sanatos)

Sunt foarte selectiva cu persoanele cu care interactionez, ma inconjor si leg prietenii doar cu acelea care mentin un nivel egal de sinceritate si onestitate, asta pentru ca foarte greu tolerez ipocrizia, minciuna si falsitatea, spre deloc.
9. Actorul preferat

Barbatul cu care mi-ar place sa raman blocata in lift pentru o zi, este Tom Hardy, actorul meu preferat, pe care il ador atat pentru talentul sau actoricesc si capacitatea lui de a imita personaje atat de controversate si atipice caracterului sau real, dar si pentru ca este extrem de seducator si de sarmant.
10. Ce nu as incerca niciodata in materie de culinar?

Desi imi place sa am experiente culinare variate si sa explorez gusturi si preparate noi, aticipe si in afara sferei traditionale romanesti, nu as incerca niciodata insecte, reptile si viermi, chiar daca ar fi apetisant prezentate si gatite de cel mai renumit chef intr-un restaurant cu stele Michelin.
11. Calatorii si destinatii preferate

Imi place enorm de mult sa calatoresc, si an de an reimprospatez lista cu destinatii noi de vizitat. Sunt totusi locuri pe care nu le-as vizita nicicand, precum acele zone in care au loc frecvent calamitati naturale, gen tornade, cutremure, inundatii, tsunami sau insule pustii, lipsite de civilizatie.
12. Trenul, avionul si ardeleanca

Nu imi place sa calatoresc cu avionul sau cu vaporul, de aceea nu as merge intr-o excursie pe un vas de croaziera, am rau de mare, de masina si de inaltime, insa as incerca oricand o experienta inedita cu trenul de mare viteza pe ruta Londra-Paris, sub apa.
13. De ce am creat acest blog?

Poate ca am mai mentionat asta in postarile mele, insa as reveni asupra motivului pentru care am creat blogul in prima faza, respectiv acela de a ma detensiona dupa o zi lunga si stresanta de lucru la o multinationala. Pe parcurs am redefinit specificul postarilor. Am inceput cu o insetata curiozitate si dorinta de a experimenta condimente si plante aromatice, cunoscute si mai putin cunoscute, in preparate cu influenta internationala, insa in momentul in care am devenit mama, am inceput sa gatesc fara zahar, fara prajeli si sa reorientez alimentatia pentru intreaga familie, pe sanatos si sa evit pe cat posibil alimentele procesate. Ceea ce ma pasioneaza acum, sunt preparatele la borcan si in mare parte, tipul de mancare la pahar si borcan a dominat postarile mele pe blog din ultima vreme. Ma incanta ideea si o privesc ca o potentiala oportunitate de dezvoltare pe termen lung.

14. Gradina mea “condimentata”

Imi place gradinaritul, imi place sa plantez flori si condimente, dar si pomi fructiferi. In fiecare an sadesc flori si plante aromatice impreuna cu fetita mea, le udam impreuna si le admiram cum cresc. Visez sa am o gradina mare in care sa imi pot planta zeci de plante aromatice pe care sa le folosesc in diverse preparate.
15. Reciclarea si reutilizarea resurselor

Sunt ecologista convinsa. Reciclez de multi ani hartia si materialele plastice, sticlele si orice alte materiale reciclabile. Mi-ar place foarte mult sa ma implic si intr-o campanie Food Waste Combat, sa educ oamenii sa isi reutilizeze alimentele aflate inainte de termenul de expirare pentru a evita aruncarea mancarii. Si derivat de aici, mi-ar mai place sa ma implic si intr-un program de constientizare al copiilor in scoli si gradinite despre mancarea sanatoasa, despre cat de important este sa avem o alimentatie sanatoasa si sa ii invatam sa isi prepare singuri, preparate rapide si usoare, sa le insuflam placerea de a gati si deschiderea spre sanatos si hranitor.
16. Uleiuri esentiale – sanatate in mod natural

De mai bine de un an de zile, folosesc uleiurile esentiale, atat ca alternativa la medicina alopata, dar si pentru a aromatiza anumite preparate, precum si in locul diverselor solutii de curatare si suntem deosebit de incantati toti membrii familiei ca le-am descoperit. Cumva a venit odata cu interesul meu pentru mancarea sanatoasa, pentru sport si multa miscare in aer liber.
17. Placeri culinare nevinovate

Placerile mele nevinovate in sfera culinara, sunt: ciocolata neagra, pavlova si crevetii. Desi imi plac dulciurile, savurez mai degraba o limonada acra fara pic de zahar, o bere neagra in  locul celei blonde, un grapefruit in loc de portocala si o salata simpla cu putina lamaie, intotdeauna fara dressing si asezonata doar cu ulei de masline.
18. La picnic e mult fun

Ma incanta in mod deosebit sa mananc in aer liber, sa ies la un picnic, sa ma bucur in natura de preparatele facute in casa dar si sa fotografiez ceea ce gatesc in iarba verde, pe o banca scorojita de vopsea, pe o scandura uzata de multa ploaie.
19. Chef-ul preferat

Preferata mea ca si chef culinar, este frumoasa Lorraine Pascale, in a carei maini se impletesc preparatele cu atata simplitate si dibacie, care prezinta cel mai perfect Eton Mess, cel mai pufos Soda bread si un delicios camembert la cuptor cu usturoi copt. In plus ce ma leaga de ea este si afinitatea ei pentru sport, un gym addicted ca si mine, si care m-a atras de prima data cand am zarit-o la Paprika TV.

20. Background profesional

De profesie sunt economist si dupa o cariera indelungata din care am extras esenta, avand parte de succes si performanta, am realizat ca este mult mai “sanatos” sa faci ceea ce iti place, sa astepti cu entuziasm urmatoarea zi de lucru si cand toate acestea se intampla si intr-un colectiv placut, ai toate ingredientele pentru a te simti in largul tau la locul de munca si sa ai satisfactia muncii impletita cu permanenta dezvoltare atat pe plan profesional cat si pe cel personal.

Nu imi ramane decat sa transmit mai departe aceasta provocare unor colege de breasla minunate din blogosfera culinara, Mihaela, Diana si Izabela.

Sunt nerabdatoare sa aflu povestile voastre!

Pe curand cu noi surprize culinare!

2 Comments

  1. Imi face o deosebita placere sa imi cunosc mai bine prietenii virtuali iar prin intermediul articolului tau am reusit sa descopar o Daciana asa cum mi-o imaginam din paginile blogului: healthy food oriented, joviala, sportiva si cu mult chef de viata. Iti multumesc ca te-ai gandit la mine si sper sa fiu la inaltime :). Imbratisari milaneze xoxo

    Reply

Leave a Comment.